Veel mensen denken dat je woning isoleren vooral fijn is in de winter, dan blijft de warmte goed in huis, maar wist je dat het in de zomer er ook voor zorgt dat de warmte buiten blijft en je huis zo koeler blijft?

Woning isoleren

De gevel van een woning kun je op verschillende manieren isoleren, zoals

  • Binnenisolatie
  • Spouwmuurisolatie
  • Buitengevelisolatie

Binnenisolatie

Bij binnenisolatie wordt de woning, isoleren de wanden aan de binnenkant van de woning. Er wordt dan een voorzetwand geplaatst en de ruimte daartussen vullen we op met isolatiemateriaal. De voorzetwand werken we af met behang, muurverf of stukwerk. Voor binnenmuur isolatie wordt vaak gekozen, als er voor de buitenmuur isolatie geen vergunning wordt verleend.

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is de meestvoorkomende manier van een woning isoleren. Een spouwmuur bestaat uit twee muren, die aan elkaar bevestigd zijn met daartussen een smalle luchtruimte. Deze luchtruimte is tussen de 7 en 9 cm breed. We boren kleine gaatjes in de muur en door deze gaatjes vullen we deze ruimte met isolatiemateriaal.

Het kan, door veroudering, voorkomen dat we dit isolatiemateriaal na een aantal jaren moeten vervangen.

Ook ben je met deze vorm van isolatie gebonden aan de ruimte tussen de muren. Waardoor de isolatiewaarde lager blijft dan die van isolatie aan de buitengevel.

Woning isoleren

Buitengevelisolatie

Bij buitengevelisolatie isoleren we de buitenzijde van de woning. We brengen isolatiemateriaal tegen de buitengevels van de woning aan. Hierna werken we de buitengevels af. Dit kan bijvoorbeeld zijn met steenstrips, gevelbekleding, of met pleisterwerk.

Deze vorm van het isoleren van de woning, is vrij kostbaar en ook is hier vaak een vergunning voor nodig. Daarentegen krijg je er een heleboel voor terug, omdat deze manier van isoleren, de hoogste isolatiewaarde heeft en je dus flink op de stookkosten reduceert.

Vergunning

Voor het isoleren van de buitengevel is vaak een vergunning nodig, check dit van te voren bij jouw gemeente.

Kozijnen

De kozijnen kunnen vaak blijven zitten, er zijn speciale strips die er voor zorgen dat het isolatiemateriaal perfect aansluit op het kozijn, of de dakrand. Zijn je kozijnen aan vervanging toe? Dan is dit een geschikt moment.

Combineren met een HR-ketel

Wil je helemaal besparen op je stookkosten, overweeg dan een HR-ketel. Deze cv-ketels hebben een hoog rendement, wat kan oplopen tot meer dan >100%. Hierbij wordt gekeken naar de hoeveelheid gas, welke wordt omgezet in warmte. Voor meer informatie over een nieuwe cv-ketel, verwijzen wij je graag naar onze partner Fast-Install B.V.

Subsidie woning isoleren

Als je gevelisolatie combineert met een andere vorm van isolatie, bijvoorbeeld het dak, je vloer, of je ramen, dan kun je in aanmerking komen voor subsidie.

Contact

Twijfelt u over het vervangen van uw kozijnen, of wilt u graag advies? Neemt u dan contact met ons op.

Contact opnemen kan op verschillende manieren onder andere, telefonisch en per e-mail.

Telefonische bereikbaarheid kantoor:
Ma – Vrij 09.00- 17:00
+31 (0)85 – 08 01 097

E-mailadres:
info@fast-works.nl

Bezoek- en postadres:
Leeuwenhoekstraat 114
2652 XL Berkel en Rodenrijs

Fast-Works B.V. Gedreven door kwaliteit

Samen bouwen wij een betere toekomst voor iedereen!