Is de huidige vloer aan vervanging toe, of ben je die radiatoren in huis ook zat? Dan is vloerverwarming wellicht een mooie uitkomst. De laatste jaren verdwijnen de radiatoren steeds meer en veel mensen hebben dan ook de keuze gemaakt voor vloerverwarming.

Benieuwd naar de voor- en nadelen? lees dan snel verder.

Voordelen vloerverwarming

  • Duurzamer
  • Verhoogd wooncomfort
  • Ideaal voor mensen met allergieën
  • Verhoogd de esthetiek in de ruimte

Duurzamer

Vloerverwarming kan je zomaar 20% op je energierekening schelen! Je cv-ketel moet namelijk veel minder hard werken, waardoor je aanzienlijk op de kosten bespaard.

Wooncomfort

Het zorgt er niet alleen voor dat je het gehele jaar lekker warme voeten hebt in huis, maar het algehele klimaat in je huis is veel aangenamer. Dit komt omdat de warmte beter verdeeld, dan bij een radiator. De thermostaat kan zelfs tot 2 graden lager, dan bij een radiotor en toch behoudt je hetzelfde behaaglijke gevoel in huis.

Allergieën

Een ander groot voordeel is dat vloerverwarming met stralingswarmte werk. Door deze stralingswarmte, wordt stof minder snel verspreid door de lucht, ook zorgt het voor een betere luchtvochtigheid in de woning.

Esthetiek

Wie kent ze niet de lelijke radiotoren in de woonkamer, al zijn er tegenwoordig mooie radiotorombouwen te maken, om de radiator te laten integreren in de woonruimte. Toch zorgt vloerverwarming ervoor dat je meer ruimte hebt. Vloerverarming is niet zichtbaar en daardoor is er de mogelijkheid om mooie grote raampartijen van de grond tot het dak te laten plaatsen, of juist die mooie kast neer te kunnen zetten.

Nadelen vloerverwarming

Vloerverwarming heeft dus niet alleen maar voordelen. Een nadeel is dat vloerverwarming een relatief lange opwarmtijd heeft. Natuurlijk kun je gebruik maken van een thermostaat en deze instellen op de tijden dat je opstaat en/of thuiskomt, maar als je onregelmatig dagen hebt, kan dit soms wat lastig zijn.

Soorten vloerverwarming

Grofweg kunnen we de systemen in 2 soorten verdelen

  • Natbouw systemen
  • Droogbouw systemen

Natbouw

Natbouw systemen zijn de meest gebruikte systemen. We plaatsen, meestal kunststof, buizen in het cement en deze worden aangesloten op de cv-ketel. Een verdeler zorgt er voor dat de temperatuur niet hoger wordt van 45 graden Celsius.

Natbouw systemen zijn over het algemeen wat goedkoper dan droogbouw systemen, maar hier staat tegenover dat het langer duurt om op te warmen en heeft een minder goede warmtegeleiding dan droogbouw. Wel mag je pas na 7 tot 8 weken de vloer verwarmen.

Droogbouw

Droogbouwsystemen worden, anders dan bij natbouw, niet in het cement geplaatst, maar bijvoorbeeld op een nopppenplaat. Droogbouwsystemen worden dus niet aangesloten op de cv-ketel, maar werken d.m.v. elektriciteit.

Geschikt voor elke vloer

Tegenwoordig is vloerverwarming vrijwel geschikt voor elke vloer, wel dient er rekening gehouden te worden met dat een vloer niet te isolerend moet zijn, dit zou de warmtegeleiding namelijk tegenhouden.

Ook met een houten vloer, dien je rekening te houden met de werking van het hout. Hout krimpt en zet uit bij kou/warmte, te snel opwarmen kan er voor zorgen dat de vloer beschadigd, ook zijn niet alle houtsoorten geschikt voor vloerverwarming.

Koelen

Wat veel mensen niet weten is dat vloerverwarming ook geschikt is om de woning te koelen! Ideaal dus in de zomer en ook nog eens een stuk voordeliger dan een airco.

Contact

Twijfelt u over het soort vloerverwarming, of wilt u graag ander advies? Neemt u dan contact met ons op.

Contact opnemen kan op verschillende manieren onder andere, telefonisch en per e-mail.

Telefonische bereikbaarheid kantoor:
Ma – Vrij 09.00- 17:00
+31 (0)85 – 08 01 097

E-mailadres:
info@fast-works.nl

Bezoek- en postadres:
Leeuwenhoekstraat 114
2652 XL Berkel en Rodenrijs

Fast-Works B.V. Gedreven door kwaliteit

Samen bouwen wij een betere toekomst voor iedereen!